Plan: | Bedrijvenpark A1 |
---|---|
Status: | onherroepelijk |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0150.D124-OH01 |
Structuurplan Deventer 2025 (Gemeente Deventer, 2004)
Het structuurplan geeft een beeld van de behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen binnen de gemeente Deventer, ook in relatie tot het beoogde herstructureringsprogramma.
Samen met bedrijventerrein 'Linderveld' is Bedrijvenpark A1 in het structuurplan opgenomen als te ontwikkelen bedrijventerreinen. Op voorgaande afbeelding staat een uitsnede van het Structuurplan.
In het structuurplan wordt beschreven dat het Bedrijvenpark A1 zich expliciet mag presenteren aan de A1. Aan de zuidzijde zal het opgaan in het landschap en als onopvallend worden weergegeven. Hoogteaccenten kunnen alleen worden gelegd aan de noordzijde, langs de A1. Tenslotte is in het structuurplan aangegeven dat er ruimte moet zijn voor kantoren op het Bedrijvenpark A1.
In het structuurplan is aangegeven dat de Dortherbeek en de Schipbeek meer water moeten vasthouden. Door het vasthouden dragen de beken bij aan het realiseren en versterken van geprojecteerde ecologische verbindingszones.
In het zuidelijke deel van het plangebied is een andere, droge ecologische verbindingszone tussen de IJsselvallei en de Graafschap voorzien.
Vigerende bestemmingsplannen
De locatie van onderhavig bestemmingsplan maakt thans in belangrijke mate deel uit van het plangebied van het 'bestemmingsplan buitengebied 1987' van de (voormalige) gemeente Gorssel. In dit bestemmingsplan is het plangebied ten westen van de Molbergsteeg hoofdzakelijk bestemd tot "Agrarische
gebied met visueel ruimtelijke en/of cultuurhistorische en/of ecologische
waarden - het agrarisch bedrijf alsmede de bescherming van
landschapswaarden (A)", met een nadere aanduiding voor "rust en/of het
onverharde karakter van wegen (v)". Voorts is het plangebied ten oosten van de Molbergsteeg voornamelijk bestemd als "Agrarisch gebied met visueel
ruimtelijke en/of cultuurhistorische en/of ecologische waarden - de
bescherming van landschapswaarden" alsmede het agrarisch bedrijf (N), met een nadere aanduiding voor "bos, houtwallen, struwelen, weg- en erfbeplanting
(b), hoogteverschillen (h) en rust en/of het onverharde karakter van wegen
(v)". Het gebied tussen de Waterdijk en Kruklandsweg heeft de bestemming "Agrarisch gebied".
Voor de woningen en boerderijen in het plangebied gelden respectievelijk de bestemming "Woondoeleinden" en "Agrarisch bedrijf".
De omgeving van de aan te leggen oostelijke ontsluiting (Siemelinksweg) is bestemd in 'bestemmingsplan buitengebied Deventer' (2000), evenals de locatie waar kantoren ontwikkeld moeten worden. Een gedeelte is bestemd als "Agrarisch gebied met landschaps- en natuurwaarden." Tegen de Rijksweg A1 is een klein gedeelte voor "Bos multifunctioneel" bestemd. De Dortherbeek is bestemd voor "Water".
Structuurvisie detailhandel (Gemeente Deventer, 2004)
In de Structuurvisie is de nadruk gelegd op versteviging van de detailhandelsstructuur in de binnenstad. In de structuurvisie is aangeven dat op de Snipperling voornamelijk winkels in de woonbranche en doe-het-zelf-branche zijn vertegenwoordigd. De gemeente Deventer heeft op deze locatie meer en grotere bedrijven dan een stad met vergelijkbare omvang. Mede gelet op het relatief hoge aanbod aan perifere detailhandel in Zutphen en Apeldoorn worden nieuwe vormen van perifere detailhandel op andere plaatsen dan op de locatie Snipperling niet meer toegestaan.
Werken aan de economie van Deventer: (Economisch businessplan voor
Deventer (Gemeente Deventer, 2001)
De gemeente Deventer maakt zich in het economisch businessplan (Gemeente Deventer, 2001) sterk voor het actief ondersteunen van een zich verbredende productiestructuur en voor het bewerkstelligen van een verdere kwaliteitsslag in het productiemilieu. De gemeente zet zich ter verbetering van de productiestructuur in voor:
Om de kwaliteit van het productiemilieu te verbeteren zet de gemeente Deventer zich in voor: